понедельник, 25 мая 2015 г.

Neljapäev ja reede

Neljapäev ja reede olid päris aktiivsed tööpäevad. 
Ma sain teada palju huvitavaid asju Noorderpoorti projektitegevusest ja rahvusvahelistest koostööst. Kool korraldab ja viib läbi palju projekte: Interreg, Erasmus+, mõned kohalikud ja regionaalsed projektid. Projektitegevuste läbiviimisele kaasa aitavad õpetajad, kes vastutavad õpirännetel osalejate valiku, nende ettevalmistuse, dokumentatsiooni vormistamise eest. Projektijuhi ülesanne on lihtsalt kordineerida nende tööd ja raha liikumist. Koolil on oma marketingi osakond, mis korraldab projektide tulemuste levitamist. Ja mis ok ka väga oluline, kool teeb koostööd otse ettevõtetega, kus õpurid läbivad praktikat, mitte koolidega. 
Neljapäeval peale lõunat koos Harry Boumaga osalesime ühel ümmarlaual, kus olid kutsutud kohaliku valitsuse, transpordi ameti ja haridusasutuste esindajad, kus arutati liikluskorraldus ning kuidas teha nii, et asutused korraldavad oma tööd nii, et hommikul linnas liiklusummikuid ei teki. Haridusasutustele pakkuti alustada tööd kell 9.30, mitte 8.30 nagu praegu. 
Neljapäev lõpus väga hea üritusega. Käisime kohaliku korvpalli meeskonna "Donar"i mängu vaatamas. Vaatamata sellest, et nad kaotasid, see oli värvikalt vaatamänguline.  
Reedel käisime koos Harry ja Mary Deega uues Autokoolis, mis praegu ehitatakse ja avatakse septembris. See kool on päris väiksem kui Noorderpoortil on praegu olemas, aga parem asukohas. Kooli kõrval on VW, Porsche, Mercedesi, Scania ja teiste gigantide garaažid ning teeninduskeskused, kus õpilased saavad praktilisi oskusi.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий