среда, 27 мая 2015 г.

IBS. Bourtange.

Täna oli väga huvitav ja sisukas päev, mis algas Noorderpoort hariduskeskuse IBS (International Business Studies) kursusega tutvumisega. See on kahekeelne kursus - inglise (80%) ja hollandi (20%) keeltes. Kursus pikkus on 3 aastat. Lõpetajad loomulikult vabalt valdavalt inglise keelt ja kursus annab nendele võimalus edasi õppida Hollandi ja UK ülikoolides.
Kooli õpetaja Gerbrich Miedema väga sisukalt rääkis kursusest ja esitas ka viimase õpereisi Portugalisse, mida ta korraldas Erasmus+ projekti raames koos kolleegidega. Õpirände raames IBS'i 28 õpilast käis Lisbonis, uuris kohaliku turu ja viis läbi uuringu eesmärgiga leida toode või teenus, mis võiks edukalt sisse veetud Hollandi turule.

Kohtusin täna ka Mohn Baldewiga, kes paraleelselt Noorderpoortiga töötab ühes sihtasutuses, mis korraldab igal aastal 5. mail NATIONALFEIER TAG DER BEFREIUNG - National Celebration of Liberty. See on väga suur üritus mida külastavad rohkem kui 100.000 inimest päeva jooksul. Oli väga kasulik ja huvitav arutada Mohniga ürituse planeerimise-, korraldamise- ja läbiviimisega seotud asjad.

Päev lõpus Bourtange'i külas. Siin koos Minkega osalesime seminaril, kus kohalikute valitsuste esindajad Groningeni maakonnast  arutasid oma koostööd rahvusvahelistumise osas. Noorderpoort pakus sellist võimalust õpilaste ja töötajate õpirännete kaudu.

Kahjuks fotoaparaati kaasa ei olnud, aga kõikvõimsas Google annab Bourtange'i küla sellise ilusa pilti.




Комментариев нет:

Отправить комментарий